A pápa Magyarországon

2021.09.12. 13:08

Megtelt a Hősök tere, hatalmas éljenzés fogadta a pápát

Ferenc pápát hatalmas tömeg fogadta a Hősök terén.

Pope Francis takes a tour in an open vehicle to greet faithful before a Holy Mass at the end of an International Eucharistic Congress in Budapest on September 12, 2021, during his papal visit to Hungary. - The Pope embarked on September 12 on his 34th international trip for a one-day visit to Hungary for an international Catholic event and a meeting with the country's populist leader, and a three-day visit to Slovakia. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP / Kisbenedek Attila

Fotó: AFP

Megérkezett Budapestre Ferenc pápa, aki a repülőgépen örömét fejezte ki, hogy Isten igéjét hozhatja magával az őt váróknak.

A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ferenc pápát katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció fogadta, élükön Michael August Blume apostoli nunciussal, Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel, Veres Andrással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével. Magyar részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta a pápát.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pápai gép Horvátországon keresztül tette meg az utat, nyolc óra előtt érkezett meg Ferihegyre. A katolikus egyházfő a repülőtérről személygépkocsival a Szépművészeti Múzeumba indult.

A pápa a múzeumban találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a magyar püspöki kar tagjaival, végül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával.

Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ezt követően Erdő Péter bíboros kíséretében, a pápamobilon utazva körmenetre indult. Hatalmas ováció köszöntötte, a Hősök tere pedig teljesen megtelt emberekkel.

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Ferenc pápát hatalmas tömeg fogadta a Hősök terén.

Fotó: Bors / Máté Krisztián

 

Az Andrássy úton haladva áldást osztott a jelenlévőknek. A menetet azonban egy váratlan pillanatban megállította, hogy egy feléje nyújtott kisbabát homlokon pusziljon.

Fotó: MTVA

A sporttempóban mellette fekete öltönyökben futó testőrök ekkor kicsit fellélegezhettek. Sőt! További néhány másodperc pihenés jutott nekik, mert több szülő is nyújtotta Ferenc pápa felé a gyermekét, aki bebizonyítva, hogy nem megrendezett jelenet volt az első, még egy kisbabának adott ilyen pápai áldást – írja a hirado.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!