A pápa Magyarországon

2021.09.12. 10:44

Orbán Viktor Ferenc pápához: ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte Ferenc pápát a budapesti találkozójukon, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Budapest, 2021. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje elõtt a Szépmûvészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Középen Áder János köztársasági elnök (takarásban). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A miniszterelnök közösségi oldalán tette közzé a keresztény Magyarországot féltő bejegyzését.

Havasi Bertalan, Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár beszámolt arról is, hogy Orbán Viktor átadta annak a levélnek a másolatát Ferenc pápának, amit IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.

Ferenc pápa találkozója (b3) Áder János köztársasági elnökkel (j2), Orbán Viktor miniszterelnökkel (j3) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel (j) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én
Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt, a Szépművészeti Múzeumban találkozott Ferenc pápa vasárnap délelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!