Ország-világ

2021.10.02. 18:30

Egyre több migráns próbál átjutni a déli határzáron (videó)

A kormány közösségi oldalán tett közzé egy videót a szombati helyzetjelentéséből.

Egyre több migráns próbál átjutni a déli határzáron – derül ki a kormány közösségi oldalán közzétett szombati helyzetjelentéséből.

A videóban elhangzik többek között, hogy több mint 80 ezer illegális migránssal szemben intézkedett a magyar rendőrség illegális migrációval összefüggő jogsértő cselekmény miatt. A migránsok különböző módszereket alkalmaznak Szerbia irányából: alagutakat ásnak, vagy létrákat támasztanak a fizikai határzárhoz, így próbálnak átjutni.

Ez utóbbi módszer esetén az embercsempészek 3500-4000 ezer eurót kérnek el a migránsoktól fejenként, ebben az árban az is benne van, hogy Németországba vagy Ausztriába szállítják őket.

A videóból az is kiderül, hogy a fizikai határzár nemcsak egy puszta kerítés, hanem technikai eszközökkel, például éjjellátókkal, kamerákkal van megerősítve, a jelzésekre pedig élő erő reagál. Megfelelő manőverutak vannak kiépítve, hogy az illegális migránsok megjelenésekor minél rövidebb idő alatt reagálni tudjon a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!