hömpölyög a szemét

2021.10.09. 11:14

Marseille fuldoklik a szemétben (videó)

A második legnagyobb francia város utcáin tonnaszámra áll a szemét, miután az utcaseprők és a kukások egy hetes sztrájkja után rengeteg a hulladék, amit most a heves esőzések belemostak a tengerbe. A strandokon vastagon áll a szemét.

In Marseille, during the week of October 4th, the city was confronted with very bad weather. The torrential rain led to flooding and the evacuation of some inhabitants to gymnasiums in precarious conditions. This bad weather followed several weeks of strikes by garbage collectors, filling the streets with various types of waste. As a direct consequence of the bad weather, huge quantities of waste poured into the sea via the Huveaune River, whose course was very high. In response, many volunteer associations mobilized to try to stem the tide of waste. Photographs by Laurent le Crabe / Hans Lucas A Marseille, durant la semaine du 4 octobre la ville fut confrontee a de tres fortes intemperies. La pluie diluvienne entraina des inondations et l evacuation de certains habitants par precautions dans des gymnases dans des conditions precaires. Ces intemperies font suite a plusieurs semaines de greves des eboueurs, emplissant les rues de dechets divers et varies. Consequences direct des intemperies, d enormes quantites de dechets se deverserent dans la mer via la riviere Huveaune dont le cours fut tres haut. En reponse, nombre d associations de benevoles se sont mobilisees pour essayer d enrayer la maree de dechets. Photographies de Laurent le Crabe // Hans Lucas (Photo by Laurent Le Crabe / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Laurent Le Crabe / Hans Lucas

Áldatlan állapotok uralkodnak Franciaország második legnagyobb városában, Marseille-ben ugyanis hegyekben áll a szemét az utcákon, miután egy hétig sztrájkoltak az utcaseprők és a kukások – írja a V4NA hírügynökség. A szemétszállítók sztrájkja ugyan véget ért október 1-én, de ekkor több napos heves esőzések kezdődtek, emiatt október 4-én vörös riasztást adtak ki a területre.

Az egyhetes munkabeszüntetés ideje alatt több tonnányi hulladék halmozódott fel a város utcáin, a szemét eltakarítását pedig jelentősen lelassította és megnehezítette a több napos esőzés és az utána kialakult áradások, az utcákon valóságos szemétfolyamok hömpölyögtek.

A rengeteg szemét végül a tengerben kötött ki, a strandokon és a parton most vastagon áll a hulladék.

Une plage de Marseille recouverte de déchets après les fortes pluies des derniers jours.

Et encore, elle a été nettoyée plusieurs fois mais les canettes et plastiques divers continuent á arriver..." target="_blank" rel="noopener noreferrer">@PremiereEdition @BFMTV pic.twitter.com/lS4qUPOL5M

Sokan a szemétszállító cég sztrájkoló dolgozóit hibáztatják a kialakult katasztrofális helyzet miatt, Thierry de Cabarrus francia író azt kifogásolta a Twitteren, hogy a kukások, akik egyébként 28 órát dolgoznak hetente, azért léptek sztrájkra, mert nem hajlandók átállni a 2022 január 1-én életbe lépő törvényben meghatározott 35 órás munkahétre, helyette heti 25 órára szeretnék lecsökkenteni a munkaidejüket.

Ben voilá, les " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#eboueurs #CGT de #Marseille qui travaillent 28h par semaine se mettent en grève: ils refusent de travailler #35h comme le dit la loi au 1er #janvier2022 et exigent de passer á ... #25h par semaine. pic.twitter.com/x5Y8oNMGYd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!