Ország-világ

2021.10.30. 11:48

Szánthó Miklós: az egyetlen lehetőség, ha a konzervatív erők összefognak

– Ugyanazt a civilizációt védjük, ugyanazokban az értékekben hiszünk – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, miután a szervezet képviselői megbeszéléseket folytattak az elmúlt napokban Washington D. C.-ben amerikai konzervatív partnerekkel, politikusokkal a 2022 tavaszán Budapesten megrendezendő nemzetközi jobboldali seregszemle, a CPAC Hungary kapcsán.

National Harbor, 2019. március 2. Donald Trump amerikai elnök átöleli az amerikai zászlót felszólalása elõtt a 46. Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2019. március 2-án. Az évenkénti konferenciát az Amerikai Konzervatív Unió rendezi befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek részvételével. MTI/EPA/Erik S. Lesser

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Erik S. Lesser

Az Alapjogokért Központ delegációja egyeztetett a CPAC tengerentúli képviselőivel, Matt Schlapp-pel – Donald Trump egykori tanácsadójával – és Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió vezetőivel a pár hete bejelentett magyarországi rendezvény részleteiről – írja a Magyar Nemzet.

Matt Schlapp, az ACU elnöke külön kiemelte:

büszkeséggel tölti el őket, hogy első európai helyszínként Magyarország fog otthont adni az USA legnagyobb konzervatív seregszemléjének,

míg Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy a jövő márciusi CPAC Hungary-n nem csak Amerikából, de szerte a nyugati civilizációból várják a konzervatív jobboldal meghatározó véleményformálóit, döntéshozóit.

A washingtoni út során a Központ delegációja meghatározó konzervatív elemzőintézetek vezetőivel, újságírókkal és republikánus képviselőkkel is találkozott, valamint részt vett egy, a Kongresszusban megrendezett életpárti konferencián.

Kovács István, a Központ stratégiai igazgatója elmondta: valamennyi találkozó bizonyította, hogy

a magyar és amerikai konzervatívokat nemcsak a közös értékek, az Isten, haza, család gondolata köti össze, de az is, hogy a szocialista-liberális erők mindkét országban ezeket az értékeket vették totális támadás alá.

– Az egyetlen lehetőség ennek megállítására az, ha a konzervatív erők szerte a világban összefognak és megmutatják, hogy képesek együtt fellépni a civilizációnkat veszélyeztető progresszív őrülettel szemben. Ennek az erődemonstrációnak a fóruma és szimbóluma lesz a budapesti CPAC – emelte ki a stratégiai igazgató.

Borítókép: Donald Trump akkori amerikai elnök a 46. Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2019. március 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!