Ország-világ

2021.10.01. 18:05

Tombol a belharc a baloldalon

Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba is beleszállt Karácsony Gergelybe, akinek megkérdőjelezték a képességeit.

Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket. Tényleg?

– idézte Karácsony Gergely véleményét és tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

„Akkor kérdezem: Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után? Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve? Szóval?”

– tette helyre Gyurcsány az előválasztáson második helyen végző Karácsonyt, aki az eredményhirdetés után rögtön szövetkezni kezdett a győztes Dobrev Klára ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az országos előválasztás első fordulóját Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje nyerte. A legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett, vidéken csúfosan leszerepelt

– közölte Czeglédy Csaba, a DK botránypolitikusa, aki megjegyezte: Karácsony Gergely is gyakorlatilag amiatt erőltette, hogy kétfordulós legyen a miniszterelnök-jelölti előválasztás, nehogy véletlenül Dobrev Klára nyerjen, amikor még 5-6 jelölt versenyez.

Azt a szabályt alkották meg – maga Karácsony is –, hogy a második fordulóba a három legerősebb jelölt kerüljön be, és a választók döntsék el, hogy ezen három jelölt közül ki nyerjen.

Karácsony azonban most éppen ezen szabályokon akar a saját maga érdekében változtatni azzal, hogy el akarja érni, ne három, hanem csupán kettő jelölt versenyezzen a második fordulóban.

Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki. Ne vegye el az érdemi választás lehetőségét a kormányváltást akaró választóktól!

– fogalmazott keményen Gyurcsány Ferenc bizalmi embere, aki azzal a kérdéssel zárta sorait: „Bátorság és küzdeni tudás nélkül akar hazánk miniszterelnöke lenni?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!