erőszak

2021.11.15. 05:49

Burkina Fasóban a katonai rendőrség több tagjával végeztek szélsőségesek

A támadás a katonai rendőrök egyik támaszpontját érte az inatai aranybánya közelében.

Tizenkilenc Burkina Faso-i katonai rendőrt és egy civilt gyilkoltak meg szélsőségesek vasárnap a nyugat-afrikai ország északi, Malival és Nigerrel közös hármashatárának régiójában – közölte Maxime Kone biztonsági miniszter.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az áldozatok számát illetően még csak előzetes információik vannak.

Az állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a katonai rendőrök alakulatát barbár támadás érte, de nem futamodtak meg. Hozzátette, hogy 22 túlélőt találtak eddig.

Két helyi biztonsági és egy diplomáciai forrás ugyanakkor a Reuters globális hírügynökségnek korábban legalább harminc halottról számolt be, amivel ez a támadás a legsúlyosabbak közé tartozik, amit a Burkina Faso-i biztonsági erők ellen eddig elkövettek.

A támadás a katonai rendőrök egyik támaszpontját érte az inatai aranybánya közelében. Két nappal korábban ugyanebben a térségben hét rendőr vesztette életét egy rajtaütésben.

A Mali, Burkina Faso és Niger hármashatárán fekvő térségben az év eleje óta számos gyilkosságot követtek el az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz és az Iszlám Államhoz köthető iszlamista szélsőségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!