Adni jó!

2021.12.19. 16:21

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács december 31-ig meghosszabbítja a célzott telefonos adománygyűjtést.

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke.

Soltész Miklós az MTI-nek vasárnap megküldött közleményében azt írta: a hat legnagyobb hazai karitatív szervezet alkotta NHKT korábbi döntése alapján november 6-tól december 19-ig a nemzeti adományvonal 1357-es hívószámára, illetve az ahhoz kapcsolódó számlaszámra érkező felajánlások a Regőczi Alapítványt támogatják. Hozzátette: a tanács örömmel tapasztalja, hogy a magyar emberek készek segíteni a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek és családjaikat, ezért az NHKT 2021. december 31-ig meghosszabbítja a célzott telefonos adománygyűjtést.

Az eddigi adományokat megköszönve mindenkit biztatnak, hogy december 31-ig a 1357-es szám tárcsázásával vagy sms küldésével támogassa az érintett gyerekeket és családjaikat a Regőczi Alapítványon keresztül - írta Soltész Miklós, megjegyezve, hogy hívásonként és szöveges üzenetekként 500 forint a támogatás.

Megemlítették, hogy a gyűjtés meghosszabbításáról szóló bejelentés kapcsolódik a közmédia Jónak lenni jó! kampányához és december 19-i műsorfolyamához.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre.

Borítókép: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél, mellette Áder János államfő az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában 2021. november 6-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában