Népszerűségvesztés

2021.12.18. 20:41

Márki-Zay Péter lefelé húzza az ellenzéket

Márki-Zay Péter "elszabadult hajóágyúként" nagyon sok szavazói csoportot megsértett - mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Márki-Zay Péter, a baloldal-miniszterelnök-jelöltje nem tolja, hanem lefelé húzza az ellenzéket - mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott: a Századvég friss felmérése szerint sokat veszített az egyébként sem túl magas népszerűségéből Márki-Zay Péter azóta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje lett, de a héten a baloldalról is kiszivárgott ehhez hasonló kutatási eredmény.

Kiszelly Zoltán elmondta: az ellenzék azt gondolta, hogy az előválasztással olyan lendületet tud nyerni, amit fenn tud tartani a választásokig, de ez - szerinte - nem sikerült, a lendület megtört. Márki-Zay Péter azóta "elszabadult hajóágyúként" nagyon sok szavazói csoportot megsértett - tette hozzá.

Ezekre példaként említette, hogy Márki-Zay Péter szerint a rezsicsökkentés egy átverés, amivel főként a kiskeresetű választókat sértette meg, majd a fideszes szavazókat, akikről azt mondta: "sötétben tartott, trágyával táplált gombák", valamint még nagyon sok embert a minimálbér eltörléséről szóló nyilatkozatával.

A politológus szerint Márki-Zay Péter a baloldal elkötelezett szavazóit, valamint a fővárosi, nagyvárosi jómódú, gazdag embereket tudja megszólítani, "akiknek mindegy, hogy mennyi pénzt fizetnek az energiáért", a 60 év fölöttieknél pedig nagyon magas a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága.

Kiszelly Zoltán közölte: kutatásaik azt mutatják, hogy a kormánypártok a legtöbb korcsoportban erős helyzetben vannak, az ellenzék megpróbálja a helyzetét javítani, de Márki-Zay Péter inkább lefelé húzza, és nem tolja az ellenzéket.

Borítókép: Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában