Több konfliktus várható

2022.01.19. 20:02

Bakondi: egyre több az erőszakos határsértő

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azok a támadások, amiket a határsértők a rendőrök és a katonák ellen hajtanak végre, arra figyelmeztetnek, hogy mind elszántabbak az embercsempészek, ezért számítani lehet további erőszakos cselekményekre.

Bakondi György szerdán az M1-en elmondta: 

idén eddig több mint 7200 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok; tavaly ilyenkor ez a szám 4300 volt, tehát jelentős növekedésről lehet beszélni.

Hozzátette: a migránsok növekvő számát jelzi, hogy Szerbiában is mind szigorúbban lépnek fel ellenük; "azok az együttműködések, amelyeket például a szerb hatóságokkal vagy a román hatóságokkal folytatunk, bizonyos szempontból tehermentesítik, könnyítik a határőrizet helyzetét". Minden adat arra mutat, hogy a határsértők számának növekedése folytatódni fog - jelezte.

Bakondi György kiemelte, egyre több afgán állampolgár érkezik a nyugat-balkáni migrációs útvonalon, s arra lehet számítani, hogy az arányuk tovább fog nőni.

Kifejtette: Törökországban már több százezer afgán van, és további százezrek vannak Iránban és Pakisztánban, így komolyan számítani kell a "növekvő részarányukra" az elfogott illegális határsértők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában