Fizetős egészségügy

2022.01.25. 15:15

Hollik: a baloldal a múlt kudarcos politikáját hozná vissza az egészségügyben

A politikus a baloldal nyilatkozataira reagált.

A baloldal a múlt kudarcos politikáját hozná vissza az egészségügy területén is, azt, ami egyszer már megbukott - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában. "Ne engedjük ezt nekik, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra" - fogalmazott Hollik István.

A politikus utalt azokra a nyilatkozatokra, amelyeket az elmúlt napokban az baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje, valamint egészségügyi szakpolitikusai tettek.

Kijelentette: 

ezek alapján egyértelmű, hogy a baloldal magánosítani akarja az egészségügyet, és fizetőssé is tenné azt. Centralizálni akar, ami egyet jelent a vidéki kórházak vagy azok egyes osztályainak bezárásával 

- folytatja.

Emlékeztetett: az az alapvető baj ezzel a baloldali programmal, hogy ezt Magyarország egyszer már kipróbálta, hiszen a Gyurcsány-kormány éppen ezeket a lépéseket valósította meg. Fizetőssé tette az egészségügyet a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével és magánosította azt, egyes kórházak privatizálásával. De centralizáltak is vidéki kórházak vagy azok egyes osztályainak bezárásával - folytatta, hozzátéve: ezzel összesen 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.

Ráadásul amíg a Fidesz-KDNP-kormány emelte az orvosok és az ápolók bérét, a baloldal egyhavi bért vett el tőlük 

- jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában