Városháza-ügy

2022.01.19. 14:23

Kovács Péter: a főpolgármester vádaskodik, de a kérdésekre nem válaszol

Karácsony Gergely főpolgármester vádaskodott a Fővárosi Közgyűlés által a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság hétfői ülésén, ahelyett, hogy válaszolt volna a feltett kérdésekre – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerdán a TV2 Mokka című műsorában.

A polgármester azt mondta, a vizsgálóbizottságban többsége van a Karácsony Gergelyt támogató szövetségnek, így megszavazták, hogy mennyi és milyen kérdéseket lehet feltenni a főpolgármesternek, valamint azt is, meddig tarthat az ülés.

Tehát eléggé próbáltak neki segíteni, hogy ne csináljon butaságokat, mint amiket csinált

– fogalmazott a kormánypárti politikus. Hozzátette: Karácsony Gergely az ülésen azon kérdésére válaszolva, hogy szerinte az ügyben napvilágot látott hangfelvételek nem valósak-e, úgy válaszolt:

azt állítom, hogy sz.rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken.

Az ellenzéki vizsgálóbizottsági tagok nem segítik a plénum munkáját és az igazság kiderítését – jelentette ki Kovács Péter. A Városháza reakciói alapján pedig nyilvánvalónak mondta, hogy titkolnak valamit.

Nyilván azt titkolják, hogy van egy jegyzőkönyv erről a főpolgármesteri kabineti ülésről, ahol az van, hogy a támogatott verziót vigyék tovább

– vélte.

Az események sorrendje arra utal, hogy mégiscsak eladó a Városháza – tette hozzá.

Ragaszkodni fog ahhoz – folytatta –, hogy a vizsgálóbizottsági jelentésbe foglalják bele: el akarták adni a Városházát, hiszen több javaslat is volt, amelyek közül kettő azzal a lehetőséggel is számolt.

Kérdésre válaszolva Kovács Péter elmondta azt is, a bizottság hétfő délelőtt ül össze legközelebb.

Fejetlenség Barts J. Balázs jutalma körül

 

A hétfői bizottsági ülésen Karácsony Gergely főpolgármester még azt állította: év végi jutalmat kapott Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője. A főpolgármester hozzátette: minden cégvezető kapott jutalmat.

 

– Ha egy cégvezető nem alkalmas a jutalomra, akkor ki kell rúgni. Ha pedig bízunk benne, akkor ösztökélni kell arra, hogy jól vagy még jobban végezze a munkáját – hangsúlyozta a főpolgármester. Ám a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva szerda reggelre megváltozott a Főpolgármesteri Hivatal álláspontja, és azt állították: Barts J. Balázs 2021-ben nem kapott jutalmat.

A hivatal válasza azért is érdekes, mert a jutalmak kifizetését a főpolgármester írja alá, Karácsony Gergelynek tudnia kellett azt, hogy a vagyonkezelő vezetője kapott-e év végi bónuszt vagy sem. A főpolgármester ezzel az ellentétes nyilatkozattal újabb hazugságspirálba sodorta önmagát.

Borítóképünkön Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában