Választás 2022

2022.02.11. 15:10

Fidesz: a baloldal ostobaságnak tartja a 13. havi nyugdíjat

A Fidesz szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje a 13. havi nyugdíjat is ostobaságnak tartja, így április 3-án arról is dönthetnek az emberek, hogy olyan kormányt választanak, amely az idősek életét tovább könnyíti, vagy olyat, amely megnehezíti.

Horváth László Fidesz-szóvivő pénteki videónyilatkozatában hangsúlyozta: most érkezik a nyugdíjasok bankszámlájára a 13. havi nyugdíj, vagyis amit a baloldal elvett, azt a Fidesz-KDNP most visszaadta.

A kormánypárti politikus szerint azonban hiába telt el 12 év a Gyurcsány-korszak óta, ma sincs két baloldal, csak egy.

Felhívta a figyelmet arra: ennek a baloldalnak a miniszterelnök-jelöltje ostobaságnak, böszmeségnek tartja a 13. havi nyugdíj visszaadását.

Megjegyezte: mit is várhatnának egy olyan politikustól, aki embertelenül attól reméli hatalmát, hogy sok idős szavazó hal meg a járványban, aki szerint ostobaság a rezsicsökkentés, az élelmiszerárstop, a kórházi napidíj és a vizitdíj eltörlése, és minden, ami egy kicsit is megkönnyíti az idősek életét.

A Fidesz szóvivője a videóban arra kéri az időseket, hogy „ne legyenek naivak”, a baloldal valódi programja rezsiemelésről, fizetős egészségügyről és egy olyan rossz gazdaságpolitikáról szól, amivel soha nem lenne se nyugdíjprémium, se 13. havi nyugdíj.

Április 3-án arról is döntünk, hogy olyan kormánya lesz-e az országnak, amely tovább könnyíti, vagy olyan, amely megnehezíti az idősek életét. Magyarországnak az idősek megbecsülésében is előre kell mennie, nem hátra!

– hangoztatta.

Borítókép: Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben 2022. február 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában