Választás 2022

2022.02.23. 17:40

Fidesz: a Gyurcsány-féle baloldal a cigányságra is csak bajt hoz

A Gyurcsány-féle baloldal a cigányságra is csak bajt hoz – írta a Fidesz az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amely szerint „a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal életveszély a magyar cigányság biztonságára, békéjére és megélhetésére”.

A nagyobbik kormánypárt Tordai Bence és Szabó Rebeka párbeszédes politikusok aznapi, a tatárszentgyörgyi romagyilkosságok áldozataira való megemlékezésére reagált. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, a Pest megyei településről online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta: Magyarországon soha nem térhet vissza az a korszak, amikor társadalmi csoportok ellen uszítottak.

A Fidesz a közleményében azt írta:

a baloldalon ma az a Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba, akinek egyértelmű politikai felelőssége van abban, hogy halálbrigádok sorozatos romagyilkosságokat követtek el Magyarországon 2008-ban és 2009-ben. A Gyurcsány-féle baloldal a cigányságra is mindig csak bajt hoz és gátlástalanul felhasználja őket a politikai játszmáihoz.

Még mindig kérdés a Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett titkosszolgálatok felelőssége a gyilkosságokban, „egyes tanúk szerint az akkor bukásra álló baloldali kormány a káosz kirobbantásában volt érdekelt, és jobbikos körök is segítették őket” – írták.

Ma ugyanez a Gyurcsány vezette baloldal akar visszatérni a hatalomba a fasisztákkal nyíltan összeborulva

– írták, hozzátéve: „a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal életveszély a magyar cigányság biztonságára, békéjére és megélhetésére”.

A Fidesz a közleményében megjegyezte: „a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől megtudhattuk, hogy a fasiszták képviselőjének tartja magát, szeretné listázni a cigányokat és a zsidókat”.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta a cigányság is biztonságban, békében és munkából élhetnek Magyarországon – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt, hangsúlyozva:

április 3-án ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak, amikor lovasrohammal, tömegbe lövetéssel, szélsőséges erőkkel és romagyilkosságokkal tartották állandó feszültségben az országot.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában