Kétszázmilliós keret

2022.02.15. 14:34

Újabb támogatást kapnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

A harmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az 1-es típusú diabétesszel élők helyzetére.

Immár harmadik alkalommal nyerhetnek több tízmillió forintos támogatást pályázati úton az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladataik ellátásához civil szervezetek - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár kedden az MTI-vel.

Zsigó Róbert a közlemény szerint a pályázat meghirdetésével kapcsolatban elmondta, hogy a múlt évi keretösszeghez képest idén százmillió forinttal többre, összességében kétszázmillió forintra pályázhatnak a civil szervezetek március 7-ig.

A mostani pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az 1-es típusú diabétesszel élők helyzetére. Fontos cél, hogy az 1-es típusú diabétesz jellemzői és kezelésének lehetséges módja a lakosság széles körében ismertté váljon, valamint hogy az érintetteket ne érje hátrányos megkülönböztetés, lehetőségeik pedig tovább bővüljenek - idézték az államtitkárt.

Olyan civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek alapító okiratukban, alapszabályukban ezeket az alapfeladatokat és célokat rögzítették.

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy ebben az évben egy pályázó legfeljebb harmincmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet el.

A pályázati felhívás február 4-e óta az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) olvasható.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában