Anonymus

2022.03.18. 09:10

A baloldali vezetésű Óbuda korrupciós pénzeinek visszaosztásáról érkezett felvétel (videó)

Pénzkötegek papírzacskóban. Az álarcos alak szerint ez még csak ízelítő, de arra figyelmeztetett, jobb, ha már az elején mindenki igazat mond.

Kezdjük Patek Gáborral, aki korábban leginkább Gajda Péter Kispest MSZP-s polgármesterének a bizniszeit intézte, újabban viszont már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi – fogalmazott Anonymus.

Az álarcos alak ízelítőként egy videót is közzétett, amelyen elmondása szerint Patek és üzlettársa éppen az óbudai önkormányzat megbízásaiból „visszafelé irányuló" pénzekkel számol el – írja az Origo.

 

A képsorok alapján Patek és egy számunkra beazonosíthatatlan személy egy kocsiban ülve ad, illetve vesz át több mint 4 millió forintot. A rejtett kamerával készített felvételen jól látható, ahogy a pénzkötegeket rakosgatják egy papírzacskóba. A beszélgetésből egyértelműen kiderül, hogy további összegek várhatók. 

– Ma átküldött egy 6 milliósat a... Csak vissza kell adnom a pénzt a fontos embernek – hangzott el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lehet a szóban forgó fontos ember, de Anonymus arra figyelmeztetett, jobb, ha mindenki igazat mond, hozzátéve, „még nagyon az elején vagyunk".

Az álarcos figura egy korábbi üzenetében már jelezte, hogy Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII. és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fog beszélni.

Patekről köztudott, hogy az MSZP-s Gajda Péter jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a kispesti polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott. Nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi baloldali önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

 

Pateket vélhetően személyes szálak kötik Fischer Lászlóhoz és Deák Róberthez, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei.

A cégadatok áttekintését követően kiderült, hogy Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek van egy közös vállalkozása, a RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. A társaság számos megrendelést is kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól.

Fischer Lászlónak ugyanakkor van egy közös vállalkozása Kiss László polgármester feleségével is. A Sight-Tech Hungary Kft.-ben Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig a cég ügyvezetője. A kft. már eddig is több önkormányzati megrendelést kapott.

 

A Mediaworks Hírcentruma már napokkal ezelőtt kérdéseket juttatott el a III., a XVIII., és a XIX. kerületi baloldali vezetésű önkormányzatokhoz azt tudakolva, hogy milyen kapcsolatban állnak Patek Gáborral, Deák Róberttel, illetve Fischer Lászlóval, ám idáig egyik önkormányzat sem válaszolt a megkeresésünkre. Szerkesztőségünk most Patek Gábort, a kerületi korrupciós ügyek egyik főszereplőjét is keresi. Szeretnénk megtudni, hogy honnan származtak a felvételen látható milliók, illetve, hogy ki az a fontos ember, akinek pénzt kellett adni.

Borítókép: videóból kivágott fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában