Nem jött össze

2022.03.12. 12:46

Menekülni próbáló embercsempészeket fogtak el az M9-esen

Menekülni próbáló embercsempészeket fogtak el az M9-es autóúton péntek este - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A szombati tájékoztatás szerint a rendőrök a Bogyiszló térségében lévő ellenőrző pontnál akartak igazoltatni egy külföldi kisbuszt, de az a jelzés ellenére tovább hajtott.

A rendőrök követték a kisbuszt, már lakott területen utolérték és megállították a járművet, amelyet egy 44 éves osztrák állampolgárságú férfi vezetett, mellette egy 35 éves cseh származású női utassal.

A kisbuszból ekkor 7 férfi ugrott ki és szaladt el, de a bogyiszlói polgárőrök segítségével gyorsan elfogták a négy afgán, két pakisztáni és egy indiai férfit, akik nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Őket előállították, majd a hajnali órákban visszaszállították az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az osztrák férfit és a cseh nőt őrizetbe vették, ellenük embercsempészés miatt indított eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság - tudatta a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában