Ukrán válság

2022.03.24. 11:05

Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy belesodorják Magyarországot ebbe a háborúba!

A magyar álláspont világos: Magyarországnak a háborúból ki kell maradnia.

Csütörtök délelőtt elkezdődött a NATO csúcstalálkozója Brüsszelben, Orbán Viktor röviddel tíz óra előtt érkezett meg a katonai szövetség székházába a Magyar Nemzet tudósítása szerint. 

A kormányfő Facebook-oldalán később közölte: 

Kiállunk a magyar érdekek mellett. Nem hagyjuk, hogy belesodorják Magyarországot ebbe a háborúba!

A miniszterelnök a NATO rendkívüli találkozóját követően, délutántól az európai uniós országok vezetőinek csúcsértekezletén vesz részt. Mindkét esemény fókuszában az egy hónapja kirobbant orosz-ukrán háború és annak következményei állnak. Az EU-csúcsra Brüsszelben tárgyaló amerikai elnök, Joe Biden is hivatalos.

Mint megírtuk, Orbán Viktor tegnapi videoüzenetében kifejtette: 

meg kell előznünk, hogy belesodorjanak bennünket egy háborús konfliktusba, nemet kell mondani azokra a javaslatokra, amelyek légi háborút eredményeznének Oroszországgal, meg kell akadályozni azokat a javaslatokat, amelyek az orosz agresszióval szembeni szankciókat ki akarják terjeszteni az energiaszektorra, és így nehéz, talán lehetetlen helyzetbe is sodornák Magyarországot.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfőinek rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik 2022. március 24-én. A háttérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k)
Forrás: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában