Súlyos ferdítések

2022.04.29. 16:28

Kormányszóvivő: mindenkit megillet a kérdezés lehetősége (videó)

Szentkirályi Alexandra arra reagált, hogy a tegnapi Kormányinfón az RTL Klub riportere nem vette figyelembe a sajtótájékoztató időbeli kereteit.

„A Kormányinfó egy olyan fórum az újságírók és a kormányzat között, ahol a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő rendszeresen a sajtó rendelkezésére áll, ahol azok munkatársai bármilyen témában kérdezhetnek” – közölte Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, arra reagálva, hogy a tegnapi Kormányinfón az RTL Klub riportere nem vette figyelembe a sajtótájékoztató időbeli kereteit. 

A kormányszóvivő kiemelte, hogy mivel mindenki számára véges az idő, ezért illik keretet szabni minden sajtótájékoztatónak.

„Ugyanúgy, ahogy a műsoroknak, vagy éppen a munkaidőnek is van eleje és vége, a Kormányinfóknak is van egy szűknek nem mondható 2 órás időkerete” – húzta alá Szentkirályi.

A legutóbbi alkalommal az RTL Klub riporterének a 8. kérdése után jeleztem, hogy mást is megillet a kérdezés lehetősége, hiszen a teremben ülő összes újságírónak ugyanolyan fontosak a kérdései, mint az RTL Klubé. Mostanra meg már több helyen olvasom, hogy »az RTL riportere csak egyetlen kérdést tehetett fel a Kormányinfón« vagy, hogy »Belefojtotta a szót az RTL Híradó tudósítójába a Kormányinfón a kormányszóvivő«, »Szóváltás a Kormányinfón – Nem tehette fel kérdéseit az RTL Klub riportere«. Ezzel szemben a valóság az, hogy 11 kérdést tehetett fel az RTL munkatársa.

– jegyezte meg a kormányszóvivő.

Borítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában