Hol a határ?

2022.04.28. 17:18

Reagált a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Népszava munkatársának botrányos megnyilvánulására

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve értesült róla, hogy bizonyos Ferincz Jenő, a Népszava újságírója a Fidesz kiirtásáról szóló táblával zavarta meg a nagykanizsai önkormányzat testületi ülését – írja a szervezet közleménye nyomán a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség hangsúlyozta: a magyar baloldal és a baloldali sajtó mai állapotában már nem sok mindenen lehet csodálkozni. Már mindennapos, hogy alaptalan rágalmak, hamisítások maradnak következmények nélkül, emlékezzünk csak a Telexnek és annak főszerkesztőjének eljárására az Erdélyben állítólag megsemmisített szavazólapokkal kapcsolatban – írta a szervezet.

Hozzátették: „Tisztában vagyunk már azzal is, hogy nehezen várható el szakmai tisztesség olyan médiamunkásoktól, akik a szakma alapjaival, sőt gyakran szavak jelentésével sincsenek teljesen tisztában. De az, hogy egy baloldali napilap rendszeresen publikáló munkatársa egy törvényesen bejegyzett, a választásokon győztes párt – és vele együtt a rá szavazó több millió magyar ember – kiirtását tűzze zászlajára, már túlmegy minden határon”

– jelentették ki.

„Felszólítjuk a Népszava főszerkesztőjét, hogy valljon színt: van-e és, ha igen, hol húzódik az etikai határ a lapjánál, és ebbe belefér-e munkatársuk viselkedése. Felhívunk egyben minden jóérzésű újságíró kollégát, hogy haladéktalanul határolódjon el Ferincz Jenőtől” – zárták a közleményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában