Diplomácia

2022.04.29. 09:31

Szijjártó Péter telefonon egyeztetett izraeli kollégájával

A közel-keleti biztonsági helyzetről és egy reménybeli budapesti látogatásáról tárgyaltak.

Szijjártó Péter péntek reggel Szlovéniába indult, ahol a hétvégén eldőlt: a következő négy évben ismét Horváth Ferenc képviseli a muravidéki magyarokat a ljubljanai parlamentben – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A reptérre jövet telefonon egyeztettem izraeli kollégámmal, Yair Lapiddal a közel-keleti biztonsági helyzetről és egy reménybeli budapesti látogatásáról. Látjuk a közel-keleti térség biztonságára leselkedő veszélyeket, az erőszakos cselekményeket, és reméljük, hogy ezek kezelése sikeres lesz, mert az ukrajnai háború mellé nem kellenek újabb biztonsági kihívások a szomszédságunkban

– írta Szijjártó Péter.

A tárcavezető arról is biztosította a kollégáját, hogy Izrael továbbra is számíthat Magyarország támogatására a nemzetközi politikai fórumokon, hiszen ebben a helyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van a korrekt, tiszteleten alapuló együttműködésnek.

Ha minden jól megy, hamarosan Budapesten láthatom vendégül Yair Lapidot

– zárta Facebook-bejegyzését Szijjártó Péter.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában