Közös évtizedek

2022.05.24. 16:43

A rendszerváltás fiataljairól készít kutatást az MCC

Az Integet a múlt –Ilyenek voltunk: 30 év kérdőíve című kutatás az egyéni életutak, a hétköznapok átalakulása szempontjából tárja fel, mi is történt Magyarországon az elmúlt 30 évben.

A középiskolájukat 1990 körül befejezők számára a felnőtt élet egyet jelent a rendszerváltás utáni első három évtizeddel. Mi is történt azóta? Mit is adott nekünk ez a három évtized? Erre a kérdésre keresi a választ a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Integet a múlt – Ilyenek voltunk: 30 év kérdőíve című kutatása. 

A kutatást bemutató weboldalon olvasható, hogy az MCC kiindulópontja , hogy 

az osztálytalálkozók beszélgetései, volt osztálytársak sorsai legalább olyan sokat mondanak az ország történetéről, mint a szakértők és az adatsorok.

Azt írják:Nem csak kérünk, adunk is – egy tükröt kínálunk a középiskolát 1990 körül végzetteknek. Belenézhet valaki egyedül, az osztályával, az iskolájával – vagy a hasonló életet megélt sok-sok ismeretlen kortársával. Ha egy osztályból tízen, egy iskolából negyvenen csatlakoznak a kutatáshoz, akkor a kérdőívet kitöltők számára a közösségükről külön, nekik szóló elemzést készítünk – természetesen a felismerhetetlenséget biztosító módon – teszik hozzá.

A kérdőívet június 5-ig itt lehet kitölteni. 

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)
 

Címkék#kérdőív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában