Ünnep

2022.05.21. 20:49

Ruszin-Szendi: mindenki megtalálja a helyét a Magyar Honvédségben

Az altábornagy beszélt a szolgálati formákról és felhívta a figyelmet a középiskolás korosztálynak szóló kadétprogramra.

Mindenki megtalálja a helyét a Magyar Honvédségben - hangoztatta a honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Ruszin-Szendi Romulusz a magyar honvédelem napján - 173 évvel azután, hogy sikerült visszafoglalni Buda várát - kiemelte: ez a nap emlékeztet a legfontosabb értékekre, köztük az egyik legfontosabbra, a szabadságra. 

Az altábornagy beszélt a szolgálati formákról és felhívta a figyelmet a középiskolás korosztálynak szóló kadétprogramra. Hozzátette: a Magyar Honvédségben jelenleg rendelkezésre áll a szükséges humánerőforrás-állomány, de a jövőben is szükség lesz a fiatalokra. 

Kitért a honvédelmi és haderőfejlesztési programra, jelezve, nem csak beszélnek róla: folyamatosan érkeznek a korszerű, 21. századi haditechnikai eszközök, ezzel együtt fejlődik a honvédség. Ezt szeretnék folytatni a jövőben is - mondta Ruszin-Szendi Romulusz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában