Belső harc

2022.06.18. 17:03

Leváltanák Márki-Zayt az MMM éléről

A bukott miniszterelnök-jelöltnek két kihívója is akadt a Mindenki Magyarországa Mozgalom szombati tisztújítóján.

Szombaton tartják a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) tisztújítását, ahol a bukott miniszterelnök-jelölt mellett Magyar György ügyvéd és Deutsch Tibor, a mozgalom egyik tagja is elindult az elnöki posztért 

– tudta meg a Magyar Hang. A lap értesülései szerint a szervezet 120 taggal bővült a szombati tisztújítás előtt, akik szintén szavazhatnak majd az elnök személyéről. Márki-Zay a Magyar Hangnak nyilatkozva ugyanakkor kijelentette: a tömeges tagfelvételnek nincs köze a tisztújításhoz.

 Arra, hogy milyen eredményre számít a tisztújításon, közölte: az MMM-en belül tapasztalatai szerint kisebbségben vannak azok, akik nem az általa is osztott elképzeléseket támogatják a szervezet jövőjéről, egyesek mögött pedig kimondottan más pártok politikai érdekeit feltételezi. 

Hogy ez a kisebbség a tisztújításon többségbe kerül-e, nem tudom. Arra számítok, hogy az ezerfős MMM-tagságból körülbelül kétszázan jelennek meg, így nem zárható ki, hogy egy jól szervezett csoport akár az enyémmel ellentétes irányt is elfogadtathat a közgyűléssel

 – fogalmazott.
Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpálya épületében az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (MTI/Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában