Döbbenetes

2022.06.07. 20:19

Nemzeti Médiaszövetség: felháborító, hogy Bayer Zsolt felkerült az ukrán szélsőségesek halállistájára

Az ismert publicista úgy kommentálta a listára kerülését: „Ezen a listán fent lenni erkölcsi kötelesség. S ki ne szeretne egy listán szerepelni egyebek közt például Nyikita Mihalkovval, Kissingerrel, Oliver Stone-nal vagy Orbán Viktorral?”

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség döbbenetesnek és felháborítónak tartja, hogy egy magyarországi újságíró, Bayer Zsolt is felkerült az ukrán szélsőségesek halállistájára – írja a Magyar Nemzet.

Megdöbbentőnek tartjuk egyben azt a közömbösséget, amellyel ezt a hírt a baloldali médiumok többsége tárgyalta – már, ha egyáltalán foglalkozott vele.

– hangsúlyozza az MNMSZ.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség kiemeli, hogy tagjaik elítélik a szomszédunkban tomboló erőszakot.

Együttérzünk a szenvedőkkel, megértjük a háború okozta traumákat, ugyanakkor hisszük: embernek kell maradni az embertelenségben. Semmilyen tragédia nem indokolhatja, hogy kivetkőzzünk emberi mivoltunkból, hogy halállal fenyegessünk másokat bármilyen indokkal.

Hangsúlyozzák: Bár baloldali politikusok fenyegettek már Magyarországon egzisztenciális tönkretétellel újságírókat, arra az utóbbi időben nem volt példa, hogy Európában egy szervezet tízezres halállistájára kerüljön fel magyar szerző. A MNMSZ ezért szolidaritásra hív fel minden jóérzésű újságírót a jobb- és a baloldalon egyaránt.

„Felkérünk mindenkit, hogy hallassa a hangját az esztelen erőszak ellen” – emeli ki közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség és hozzáteszik: „Hisszük, hogy közös fellépéssel megakadályozhatjuk, hogy munkáját végző újságírót a véleményéért bárki a ellehetetlenítéssel, tönkretétellel vagy elpusztítással fenyegessen meg.”

Mint ismert, ismét bővítette halállistáját a Mirotvorec honlap, amelyet 2014-ben hoztak létre, miután Oroszország annektálta a Krím félszigetet és de facto elfoglalta Donbasz egy részét. Ezúttal Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája került fel a szélsőjobboldali internetes oldal Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, akikről olyan személyes adatokat is nyilvánosságra hoztak, mint például a születési dátumuk, útlevélszámuk és lakcímük. A halállistaként ismert felsorolásban szerepel többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

Jelentem, felkerültem a náci ukránok halállistájára! Ideje volt! – reagált Bayer Zsolt publicista, a Magyar Nemzet munkatársa saját blogján a hírre. Hozzátette: Ezen a listán fent lenni erkölcsi kötelesség. S ki ne szeretne egy listán szerepelni egyebek közt például Nyikita Mihalkovval, Kissingerrel, Oliver Stone-nal vagy Orbán Viktorral?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában