Közvélemény-kutatás

2022.06.17. 06:10

Többségében támogatják a rendszámalapú benzinárat

A magyar választók 73 százaléka egyetért azzal, hogy csak a magyar rendszámú autókba lehessen kedvezményes áron üzemanyagot vásárolni – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Az adatok szerint az intézkedés támogatói abszolút többségben vannak a kormánypárti és a baloldali szavazók körében is –írja a Magyar Nemzet.

A Nézőpont Intézet kutatásából jól látszik, hogy miközben a magyar választók háromnegyede támogatja, hogy csak a magyar rendszámú autókba lehessen kedvezményes árú üzemanyagot vásárolni, mindössze egyötödük, 21 százalékuk nem ért egyet az intézkedéssel.

A kormánypárti szavazók körében 87 százalékkal döntő többségben vannak az intézkedés támogatói az azt inkább elutasítókkal szemben, az ő arányuk 10 százalék. Szintén többségben vannak a kormányzati intézkedéssel egyetértők a baloldali szavazók körében 53 százalékkal, az egyet nem értők aránya körükben 39 százalék.

A Nézőpont Intézet ezer fő telefonos megkérdezésével készült, a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív kutatása a rendkívüli válságkezelő intézkedések társadalmi megítélését vizsgálva arra keresett választ, hogy mit gondolnak a választók a kettős benzinárról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában