Elsöprő győzelmek

2022.06.26. 22:30

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

A kormánypártok fölényesen megnyerték a körzetek túlnyomó részét.

Magabiztosan nyert Ripka András az erzsébetvárosi 4-es számú választókörzetben az időközi önkormányzati választáson vasárnap - írja a Magyar Nemzet.  

A Fidesz–KDNP jelöltje 45, míg a DK-s Jenei Kevin csupán 28 százalékát kapta meg a szavazatoknak. A VII. kerületben a bitcoinbányászás miatt megbukó Gyurcsány-párti Borka-Szász Tamás helyett választottak új képviselőt.

Budapest V. kerületében a Fidesz jelöltje, Nagy Gergő 71 százalékos eredménnyel győzött. Fábián Benjámin, a Momentum, a DK, az LMP és az MSZP közös jelöltje mindössze 27 százalékot kapott.

Ahogy korábban a lap megírta, Gondos Judit megsemmisítő vereséget mért baloldali ellenfelére, ami egyben azt is jelenti, hogy Pikó András polgármester kisebbségbe került a képviselő-testületben.

Budapesten egyedül Újpesten tudott nyerni a baloldal. Vasvári László a szavazatok majdnem 48 százalékát kapta.

Nyertek a fideszesek Nyíregyházán is. Az 1. számú egyéni választókerületben dr. Ulrich Attila a voksok 76 százalékát szerezte meg. A 3. számú választókerületben Halkóné dr. Rudolf Rékát, a Fidesz és a KDNP jelöltjét a szavazatok 74 százalékával választották képviselővé.

A baloldali vezetésű Szegeden is a jobboldal nyert. A Fidesz–KDNP-s jelölt 58,94 százalékot kapott.

Érdemes megemlíteni, Balatonalmádiban a polgármestert ezentúl a Fidesz–KDNP adja. Fabó Péter 62,17 százalékot kapott, ez háromszor annyi, mint legeredményesebb, független kihívójáé.

A Jobbikból kilépett Mirkóczki Ádám vezette Egerben a Fidesz-KDNP-s Orosz Lászlóné a szavazatok 47 százalékával tudott győzni.

A baloldali vezetésű Szegeden Ruzsa Roland 59 százalékkal hódította el az 1-es választókörzetet a Fidesz–KDNP-nek.

Borítókép: Bach Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában