Elemzés

2022.07.07. 12:00

Világosan kiderült, hogy miért fogadta el a baloldal az antiszemita, új Jobbik-elnököt

Semmilyen morális tartása nincsen már a balliberális sajtónak sem, amely ugyanúgy asszisztál Gyöngyösi Márton pártelnökké válásához, semmilyen morális szempont nem merül fel bennük, ez is azt mutatja, hogy a balliberális sajtó bármennyire is próbálja elhitetni magáról, hogy független, valójában politikai szereplőként viselkednek, a balliberális pártok elvárásait hajtják végre - minderről Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt a Origónak annak kapcsán, hogy a baloldali propagandaoldalak teljesen elfeledkeztek az új Jobbik-elnök antiszemita múltjáról.

Gyöngyösi Márton

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Hosszú cikkekben írnak róla, interjúkat készítenek a Jobbik frissen megválasztott elnökével a baloldali propagandalapok, a gyakorlatilag már nem létező párt jövőjéről és terveiről kérdezgetik, a múltját viszont csak szőrmentén említik mind a Jobbiknak, mind Gyöngyösi Mártonnak, és akkor is mosdatni próbálják botrányos antiszemita, holokauszttagadó kijelentései miatt. Annak ellenére is, hogy korábban épp az ellenkezőjét tették, hosszas cikkekben értekeztek Gyöngyösi Márton vállalhatatlan megnyilvánulásairól – írja az Origo.

Minden európai országban vállalhatatlan lenne Gyöngyösi

Gyöngyösi Márton minden európai országban vállalhatatlan lenne, ehhez képest a Jobbik és a baloldal továbbra is hatalomban tartja, a hétvégén még pártelnökké is választották

- minderről már Deák Dániel beszélt az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője szerint a jobbikos politikus antiszemita és rasszista kijelentéseiről híresült el, emellett még Ukrajnából is kitiltották, amiért népszavazási megfigyelőként legitimálta a Krím-félsziget elcsatolását Ukrajnától. Mindezek fényében felfoghatatlan, hogy hogyan asszisztálhat ehhez a személyhez a baloldal, miért nem tiltakoznak vele szemben - tette hozzá. 

Deák szerint az egyetlen magyarázat a hatalom megszerzésének a vágya lehet, hiszen az április 3-i történelmi vereség után is még abban gondolkodnak a baloldalon, hogy összefognak a következő választásra. 

Ebből fakadóan minden elvet, minden értéket háttérbe tolnak és kizárólag azt figyelik, hogy milyen hatalomtechnikai konstrukcióban kerülhetnének pozícióba.

Nincs már tartása a baloldali sajtónak

Semmilyen morális tartása nincsen már a balliberális sajtónak sem, amely ugyanúgy asszisztál Gyöngyösi Márton pártelnökké válásához, semmilyen morális szempont nem merül fel bennük. Ez is azt mutatja, hogy a balliberális sajtó bármennyire is próbálja elhitetni magáról, hogy független, valójában politikai szereplőként viselkednek, a balliberális pártok elvárásait hajtják végre - fejtette ki Deák Dániel. 

Képzeljük csak el, ha egy fideszes politikusnak csak a negyede lenne a múltjában, akkor milyen nemzetközi botrányt keltene a magyarországi balliberális politikai elit a kapcsolt sajtótermékeikkel kéz a kézben.

Mindenesetre Gyöngyösi Márton könnyen egy felszámolóbiztos lehet csupán, a terhelt múltja lehetetlenné teszi, hogy erősítse a Jobbikot, inkább további gyengülésre lehet számítani. Ez Gyurcsány Ferencnek kedvez, hiszen egy újabb konkurens formációt végzett ki, így végleg maga alá tudja gyűrni a teljes ellenzéki térfelet - zárta az elemző. 

Borítókép: Gyöngyösi Márton (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában