Családtámogatás

2022.08.04. 12:24

Duplán érkezik a családi pótlék augusztusban

Kettő családi pótlékot utal a Magyar Államkincstár augusztusban, így segítve az iskolakezdést.

Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit

– jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtök délelőtt a közösségi oldalán. Németh Szilárd hangsúlyozta: Minden erejükkel támogatják a magyar családokat.

Magyarországon a családi pótlék alanyi jogon jár a gyermek 18 éves koráig, ha felsőoktatási intézmény hallgatója, akkor 20, fogyatékkal élő gyermek esetén pedig akár 23 éves koráig. Összege gyerekenként 12 200 és 25 900 forint közötti sávban mozog, előbbi kétszülős családban az egyetlen gyermek után járó összeg, utóbbi pedig egyszülős családban a tartósan beteg, fogyatékkal élő gyermek utáni járandóság.

Borítókép: Tanszereket vásárol gyerekeivel egy nő a szeptember eleji iskolakezdésre készülve egy belvárosi papír-írószer szaküzletben Budapesten 2018. augusztus 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában