Biztonság

2022.08.27. 17:15

Kovács Zoltán: továbbra sincs olyan tényező, amely befolyásolná az ünnepi tűzijáték megtartását

Az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

Frissített

Az operatív törzs 20 órakor történt helyzetértékelése alapján megállapítható, hogy továbbra sincs olyan tényező, amely befolyásolná az ünnepi tűzijáték megtartását - írta Facebook oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikcióért és kapcsolatokért felelős államtitkár. 

Mint írta, az uszályok 18 órakor elfoglalták helyüket a Dunán, amelyekről 21 órakor indítják a pirotechnikai eszközöket. Az idei, a Tűz és Fények játéka nevet viselő tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint 4 kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tart. 

A 40 ezer pirotechnikai effektet könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítik, a műsort 600 drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészíti ki.

Ma 16 órától megkezdte munkáját az ünnepi tűzijáték lebonyolításáért felelős operatív törzs 

– közölte Facebook-oldalán Kovács Zoltán államtitkár.

Az operatív törzs vezetője hangsúlyozta: az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy

nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

Kovács Zoltán hozzátette, hogy az operatív törzs a tűzijáték végéig ülésezik, és amennyiben szükséges, azonnal tájékoztatja a közvéleményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában