Demonstráció

2022.09.01. 18:18

A baloldal ismét rátelepedne a tanártüntetésekre (videó)

Nyilvánvaló, hogy politikai haszonszerzés áll a háttérben - írja a Magyar Nemzet.

Budapest, 2022. március 19. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevõi az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én. A demonstrációt megelõzõen, március 16-án határozatlan idejû pedagógussztrájk kezdõdött. MTI/Bruzák Noémi

Fotós: Bruzák Noémi

A pénteki tüntetést hivatalosan a hallgatók, tanulók szervezik, amelyen azonban várhatóan felszólalnak a pedagógus-szakszervezet részéről is. Nagy valószínűséggel a baloldali pártok kommunikációs paneljei is el fognak hangzani, a kérdés csak az, hogy mennyire telepednek rá rendezvényre.

A tüntetések fókuszában a bérkérdés áll. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2022 júniusában arról beszélt, hogy a pedagógusok akkor kaphatnak jelentősebb béremelést, ha az EU biztosítja a Magyarországnak beígért forrásokat. Közben azonban a baloldali pártok, élükön a Momentummal és a DK-val mindent megtesznek, hogy a hazánknak járó pénz ne érkezzen meg.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában