Civilek

2022.09.28. 17:43

A Ficsak üdvözli a fiatal anyák szja-mentességének tervét

A szervezet közleményében a kormánynak arra a tervére reagált, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn a parlamentben.

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) zenés, anyák napi rendezvénye a Millenáris Parkban 2019. május 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szerint nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben a 25 és 30 éves koruk között szülő nők személyijövedelemadó-mentességének bevezetése. 

A civil szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a kormánynak arra a tervére reagált, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn a parlamentben. A tervezett intézkedés szerint ha egy 25. életévét betöltött nő - akinek kora miatt már nem jár a fiatalok szja-mentessége - vállalja, hogy szül egy gyermeket 25 és 30 éves kora között, akkor 30 éves koráig továbbra is adómentességet kap. 

A Ficsak üdvözölte, hogy a kormány az újabb tervezett családpolitikai intézkedésével hamarosan kiemelkedő támogatásban részesítheti a családokat. Azt írták: az intézkedés 2023 januárjától várható bevezetése nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben, hiszen többek között azért is születik kevés gyerek ma Magyarországon, mert a nők túl későn kezdenek családot alapítani, gyermeket vállalni. 

A Ficsak reményét fejezte ki, hogy egyre több fiatal nő élhet majd az új családtámogatási lehetőséggel. Ez az intézkedés sok fiatal nőnek segíthet majd a döntésben - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában