Beruházás konkrétumok nélkül

2022.09.12. 14:40

Folytatódó ferencvárosi belviszály

Ferencvárosban továbbra is konfliktusokkal teli a kapcsolat a baloldali képviselők és a korábban általuk támogatott polgármester, Baranyi Krisztina között – írja a Magyar Nemzet.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A legutóbbi, médiaháborús botrány után most újra összeveszett a polgármester és a baloldali többségű ferencvárosi képviselő-testület, utóbbiak ugyanis leszavazták Baranyi Krisztina és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színei­ben politizáló alpolgármester, Döme Zsuzsanna ötvenmilliós projektjét egy újabb underground tér létrehozására.

Úgy tudni, már a májusi testületi ülésen felvetődött, hogy kapjon ötvenmillió forintot a kultúráért felelős alpolgármester által tervezett projekt, a Bakáts Bunker, azonban még a baloldali képviselők sem szavazták meg a költségvetés -módosítást, amely lehetővé tette volna a beruházást. 

Kezdetben mindössze 12 millió forintról volt szó, később már 50 millió forintról, ugyanis – indoklásuk szerint – ennyivel többe kerül, hogy megfeleljenek a katasztrófavédelmi előírásoknak. A képviselő-testület előbb tételes költségvetést kért a projektről. Bara­nyiék akkor azt ígérték, hogy a szeptemberi testületi ülésre részletes kimutatással fogják alátámasztani a tervet.

A IX. kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén azonban ismét hiányoztak az ötvenmilliós projekt konkrétumai, amit a képviselők szóvá is tettek. Baranyi Krisztina erre úgy reagált: „másutt sehol nincs nem fehér falú kiállítóhely”, így lenne rá fizetőképes kereslet.

Torzsa Sándor (MSZP) emlékeztetett rá, hogy létrehoztak már egy közösségi teret Konnektor néven, a Bakáts Bunkerrel kapcsolatban pedig szerinte „nagy kérdőjelek vannak”.

Felvetette, hogy szükség van-e egyáltalán egy ilyen beruházásra a jelenlegi helyzetben. Számokkal alátámasztva szeretné látni, hogy valóban megtérül-e a projekt. Mátyás Ferenc (Momentum) szintén a részleteket hiá­nyolta, és azt, hogy kiderüljön, az ötvenmillió biztosan elegendő-e. 

Árva Péter a Párbeszéd részéről pedig egyenesen kijelentette: 

nem látunk semmit, és nem hiszem el ezeket a számokat.

A Fidesz–KDNP képviselője bírálta Baranyi Krisztinát, amiért a polgármester nem hajlandó egyeztetni a képviselőkkel olyan fontos ügyekben, mint a költségvetés módosítása, hanem el­várja, hogy minden úgy legyen, ahogy ő szeretné.

Baranyi mindenáron keresztülvinné azt a javaslatot, miszerint ötvenmillió forintot adnának a kutyapárti alpolgármester, Döme Zsuzsanna által tervezett Bakáts Bunker projektre. Októberben ismét a testület elé vinnék az ügyet – írja a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában