Bizonyítékok

2022.09.21. 22:31

Hiába tagadja Karácsony, tényleg csúszni fog a 3-as metró átadása

Reagált a főpolgármester a Vg.hu tegnapi cikkére, amelyben megírták: 2023 első negyedéve helyett 2023 második negyedében vehetik vissza teljes egészében az utasok a már öt éve lezárt M3-as metróvonalat. Szerinte mindig is 2023 második negyedéves befejezésről volt szó. Ezt azonban még a projekt hivatalos honlapja is cáfolja – írta meg a Vg.hu.

Karácsony Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Tegnap szinte a teljes médiát végigjárta egy félreértésen alapuló hír a csúszásról, pedig a valóság az, hogy az M3-as metróvonal felújítása ütemterv szerint halad – fogalmazott közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely reakciója a Vg.hu tegnapi cikkének szól, amelyben megírták, hogy szépen csendben újabb negyedévet csúszott a 3-as metró felújításának átadása. A főpolgármester cáfolata azért meglepő, mert több más bizonyíték mellett a projekt hivatalos honlapja szerint legutóbb még 2023 első negyedévére tervezték az utasforgalomnak való átadást.

Forrás: M3felújítás.hu

Ehhez képest a BKV vezérigazgatója hétfőn egy háttérbeszélgetésen azt közölte, hogy jövő év második negyedévében a 3-as metró teljes vonalán megindulhat a forgalom – ezt később a cég megerősítette, rámutatva, hogy a hatósági ellenőrzések és a próbafutások folyamata 2023 második negyedévében fejeződik be. Addig pedig az utasok nem használhatják a metróvonalat.

Így hát, habár Karácsony Gergely cáfolatnak szánta a bejegyzését, az voltaképpen újból megerősítette, hogy nem teljesül a 2023-as első negyedévi átadás, és leghamarabb csak a második negyedévben áll vissza a forgalomba a 3-as metró a teljes vonalon – teszi hozzá a Vg.hu.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában