Lemondtak

2022.09.19. 14:17

Két képviselőt cserél a parlamentben a Jobbik

Szabó Hajnalka és Végh Noémi helyére Ander Balázst és Dudás Róbertet delegálja az ellenzéki párt a parlamentbe.

Végh Noémi, a Jobbik képviselője napirend után szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbik-frakció két tagja; Szabó Hajnalka és Végh Noémi helyére Ander Balázst és Dudás Róbertet delegálja az ellenzéki párt a parlamentbe.

Hétfői közleményében a párt köszönetet mond a két távozó politikusnak alapos munkájukért és kitartásukért, jelezve, az új képviselők is azon fognak dolgozni, hogy az elszabaduló energiaárakra, a magas inflációra, a munkahelyek elvesztésére hiteles, jobboldali konzervatív választ tudjon megfogalmazni a Jobbik, alternatívát kínálva azoknak, „akik hitüket vesztették a hazánkat gazdasági és szociális válságba sodró kormánypártokban”.

A tájékoztatás szerint Ander Balázs feladata pedagógusként az lesz, hogy „képviselje a magára hagyott közoktatás ügyét”, pályatársai és a szülők hangja legyen, míg Dudás Róbert – korábbi polgármesterként – „a kormány által a csőd szélére sodort önkormányzatok helyzetének javítása érdekében” is fog dolgozni a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában