Tiltott kampányfinanszírozás!

2022.09.28. 13:33

Molinóval várták a főpolgármestert a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén tárgyalnak többek között Budapest egyesítésének 150. évfordulójáról szóló programsorozatról.

Transzparenst mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Tiltott kampányfinanszírozás! Mennyit kaptatok az amerikai júdáspénzből?

– ezzel a feliratú molinóval várták a Fidelitas tagjai a Fővárosi Közgyűlés szerda reggeli ülése előtt Karácsony Gergely főpolgármestert. Karácsony Gergely több mint tíz percet késve, nem állt meg az újságíróknak, hogy feltegyék neki a kérdéseiket. 

Sikerült ugyanakkor a Magyar Nemzetnek Déri Tibort, Újpest polgármesterét megszólítani, akitől az íjászbotrány ügyében érdeklődtek. A politikus ígéretet tett, hogy a későbbiekben válaszolni fog kérdéseinkre.

Tárgyalnak Budapest egyesítésének 150. évfordulójával kapcsolatos programsorozatról is. Úgy tudni, a rendezvények két éven keresztül tartanának, 2022. november 17-e és 2024. november 17-e között, a rendezvénysorozatra a főváros 2022-ben 320 millió forintot különített el. A programok lebonyolításáért felelős testület vezetője Nyáry Krisztián író lesz.

Döntött arról is a Fővárosi Közgyűlés, hogy előre hozzák az eredetileg november 15-tel kezdődő téli kilakoltatási moratórium kezdetét a fővárosi önkormányzati bérlakások bérlőinél, a folyamatban lévő kilakoltatásokat pedig felfüggesztik.

A teljes cikk itt olvasható el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában