Aljasság határok nélkül

2022.09.02. 22:48

Tiltakozik a német közszolgálati csatorna véleményterrorja ellen a Nemzeti Médiaszövetség

A szervezet döbbenetesnek tartja az eljárást.

Forrás: Shutterstock

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség döbbenetesnek, riasztónak, felháborítónak tartja és mélyen elítéli a magát közszolgálatinak nevező német RBB/ARD csatorna eljárását, hogy interjúkérdésnek álcázott állításokkal saját hirdetői előtt próbálnak befeketíteni egy Magyarországon működő német nyelvű lapot – közölte a szervezet a Magyar Nemzettel.

 

Szövetségünk határozottan visszautasítja a határokon áttüremkedő agresszív véleményterrort. Támogatásunkról biztosítjuk valamennyi, a mainstream média által kirekesztett, a tisztességes tájékoztatás alapelveit követő médiumot. Felszólítjuk az RBB/ARD csatornát, hogy tartsa be az újságírás alapvető elveit, hagyjon fel az aljas manipulációval, és haladéktalanul térjen vissza a közszolgálatiság talajára, ha már jelmondataiban a közjó szolgálatát igyekszik hangoztatni.

 

- olvasható a Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében. 

Az ügy előzménye, mint a lap írja, hogy Jan Mainka, a Budapester Zeitung alapítója és főszerkesztője birtokába került egy olyan, az újságja támogatóinak küldött kérdéssor, amelyben a „közszolgálati újságírók” egyebek között arról érdeklődnek, hogy miért támogatnak egy általuk radikális jobboldalinak és a magyar kormányhoz közel állónak titulált médiumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában