Nemzetbiztonsági Bizottság

2022.11.17. 14:10

Kocsis Máté a dollárbaloldal botrányáról: a megismert tények megdöbbentőek

Megdöbbentő tények derültek ki a baloldal külföldi finanszírozási botrányáról a Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülésén – jelentette ki Kocsis Máté.

Forrás: MTI

Fotós: Koszticsák Szilárd

A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta: 

„Megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén.”

Kocsis Máté kijelentette:  

 

„Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett.” 

 

Hozzátette: a titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményezte ennek feloldását, hiszen „az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak. Remélem – az ügy súlyára tekintettel –, hogy ennek nem lesz akadálya és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt.” 

A frakcióvezető kijelentette: a ma megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, melyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában