Ösztöndíjprogram

2022.11.28. 18:15

Kövér László: meg kell becsülni mindent, ami biztos, ami jó

Az országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten ösztöndíjakat adott át tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak az MKB Bank fővárosi székházában.

Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, az Országgyűlés elnöke (b) és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke oklevelet ad át egy végzős diáknak az MKB Bank tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak odaítélt ösztöndíjainak átadásán a bank budapesti székházában 2022. november 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A veszélyekkel teli, egyre bizonytalanabbá váló világban mindent, ami biztos, mindent, ami jó, meg kell becsülni - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten. Kövér László, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke is, ösztöndíjakat adott át tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak az MKB Bank fővárosi székházában. 

A házelnök a koronavírus-járványra és az ukrajnai háborúra utalva arról beszélt, hogy 

veszélyekkel teli, egyre bizonytalanabbá váló világban élünk, ami kiemeli azon dolgok jelentőségét, amelyek állandóak az életben. 

Hozzátette, hogy a ösztöndíjprogram indulása óta egy emberöltő, huszonöt év telt el. 

Kövér László szavai szerint

 mindent, ami biztos, ami jó, meg kell becsülni, mert nem természetes, hogy ezek a dolgok küzdelem nélkül elérhetők.

 Az ösztöndíjprogram kedvezményezettjeire utalva rámutatott: vannak olyan emberek, akiknek többszörös energiát kell befektetni céljaik eléréséhez, továbbá szükség van olyanokra is, akik segítenek nekik, majd utóbbiaknak megköszönte a segítségnyújtást. 

Kifejtette, 

sokaknak meg kell tanulniuk átértékelni az életet és megbecsülni azt, amivel rendelkeznek, és a segítséget, amit kapnak. 

Egyúttal arra biztatta az ösztöndíjasokat, hogy minél több embernek mutassák meg, miként lehet élni a tehetséggel. 

Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója köszöntőjében a többi között arról beszélt, hogy a társadalmi szerepvállalás szempontjából "ennél szebb és hasznosabb programja nem igazán van banknak". Egyúttal

 ígéretet tett arra, hogy a jövő májusban esedékes bankegyesülés után az MKB jogutódja tovább fogja vinni az ösztöndíjprogramot. 

Úgy vélekedett, hogy nincs jobb befektetés a tudásba fektetett energiánál és kitartásnál. 

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke az ösztöndíj kedvezményezettjeit megszólítva úgy fogalmazott: jó dolog az, hogy "ha esik, ha fúj, ha Covid van, netalántán a szomszédban háború van", az ösztöndíj akkor is "pontosan megérkezik a számlátokra". 

A tanulás fontosságát hangsúlyozva felidézte, hogy 

az ösztöndíjasok, egy kivétellel, mindannyian színötös tanulók. 

Az MKB Bank 1997-ben alapította ösztöndíját azzal a céllal, hogy segítse azokat a hátrányos anyagi helyzetben élő gyermekeket, akik kiváló tanulmányi eredményt érnek el. Az ösztöndíj összege jelenleg havi 35 ezer forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában