Vádak

2022.11.09. 15:06

Menczer: a kormány nem ül fel a szlovák külügyminiszter provokációinak

A béke pártján álló magyar kormány nem ül fel a szlovák külügyminiszter provokációinak - szögezte le a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésben szerdán.

Rastislav Kacer, a Szlovák Atlanti Bizottság elnökeként az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján 2013. április 19-én

Forrás: AFP

Fotó: Samuel Kubani

Menczer Tamás Rastislav Kácernek arra, a szlovák Dennik N című napilapban megjelent nyilatkozatára reagált, miszerint: "az érvek, amelyeket a magyar kormánytól hallunk, gyakran megegyeznek azokkal, amelyeket a Kreml propagandája használ az információs háborújában".

Az államtitkár azt írta, Rastislav Kácerről már sokszor kiderült - think thank-vezetőként, nagykövetként és külügyminiszterként is -, hogy nem szereti a magyarokat, amit a kormány sajnál, de tudomásul vesz.

"Azonban mi a provokációinak nem ülünk fel, a V4-es szövetség erejét megőrizzük, ezt lerombolni Rastislav Kácer sem tudja" - fogalmazott Menczer Tamás.

Hangsúlyozta: a magyar kormány mindig a magyar érdekeknek megfelelően cselekszik, azonnali tűzszünetet és békét akar, akkor is, ha Rastislav Kácernek ez nem tetszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában