Baloldali belviszály

2022.11.15. 15:20

Molnár Csaba szerint a DK-hoz nem gurultak dollárok (videó)

Miután Márki-Zay Péter a nyilvánosság előtt elmondta, hogy a kampányba az Egyesült Államokból csaknem 2 milliárd forint érkezett, az ellenzéki pártok – élükön Gyurcsány Ferenccel –, sorra határolódtak el a kijelentéstől, és nem győzik hangsúlyozni, hogy hozzájuk nem került külföldi pénz. Ezt azonban cáfolja Márki-Zay néhány megnyilvánulása - írja a Magyar Nemzet.

Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter szerint a DK-hoz nem gurultak dollárok külföldről, Márki-Zay Péter azonban mást állít

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter továbbra is azt hangoztatja, hogy nem került a DK-hoz külföldi pénz.  

A lap szerint Molnár az árnyékkormányinfón azt mondta, hogy pártja soha semmilyen formában ezekből a pénzekből nem részesült. Leszögezte azt is, hogy azt, hogy Márki-Zay Péter ilyen pénzekhez jutott, ők maguk is a sajtóból tudták meg. 

Molnár Csaba ugyanakkor arról is beszélt, hogy a közös kampányban a Mindenki Magyarországa Mozgalom finanszírozhatott olyan dolgokat, amikről nekik nincs tudomásuk.

Márki-Zay Péter augusztus végén beszélt arról egy interjúban, hogy egy Amerikában működő, Action For Democracy nevű szervezettől még a nyáron is kaptak több száz millió forintot, amiből a kampány utolsó számláit fizették ki, a fennmaradó összegből pedig többek között tüntetéseket pénzelnek.

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje korábban arról is beszélt, hogy az MMM számlája a központi kampány működtetését szolgálta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában