Szemléletformálás

2022.11.19. 07:00

„Nem vagy egyedül” mottóval indított közlekedésbiztonsági kampányt a HUMDA (videó)

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelynek kiemelt feladata a közlekedésbiztonság javítása, egyedülálló és szemléletformáló, egy hónapig tartó kampányt indított a balesetek számának radikális csökkentése érdekében.

Nem csak önmagunkért, hanem egymásért is felelősek vagyunk, hiszen nem vagyunk egyedül az utakon

Forrás: humda.hu

Az őszi-téli közlekedés számos olyan veszélyforrást tartogat, amelyek nagyobb odafigyelést igényelnek mind az autóra, mind pedig a sofőrre vonatkozóan. A megváltozott időjárási körülmények, például a nyirkosabb időjárás és az, hogy jóval többet vezetünk sötétben nagyobb odafigyelést igényelnek a közlekedés minden résztvevőjétől – olvasható a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben. 

Mint írják, az óraátállítást követő hetekben sok autósnak kell átállnia arra, hogy nappali világosság helyett már szürkületben vagy sötétben közlekedik. A látási viszonyok mostohábbak a korai sötétedés, a késői napkelte, a rendszeres csapadék és a páralecsapódás miatt. Mindez nagyobb odafigyelést kíván minden közlekedőtől. Mivel többet közlekedünk sötétben, ezért a világító berendezések átvizsgálása is szükséges. A közlekedés többi résztvevőjének, gyalogosnak, kerékpárosnak, motorosnak és mindenkinek ügyelnie kell a láthatóságra. 

A közlekedésben mindenkinek vigyáznia kell a láthatóságra
Forrás: humda.hu

Még a tél beállta előtt érdemes beszerezni megfelelő kiegészítőket; például fagyállót, téli ablakmosót, jégkaparót, esetleg zároldót. Ha a napi hőmérséklet tartósan +7 Celsius-fok alá esik, a legalább 4 mm profilmélységű téli abroncs használata erősen ajánlott. 

A közúti balesetek csökkentése közös érdek, amelyért mindenkinek érdemes tennie 

– hangsúlyozták. 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.  ennek jegyében

Nem vagy egyedül mottóval indított el egy egy hónapos, december közepéig tartó közlekedésbiztonsági kampányt. 

A közlemény idézi Weingartner Balázst, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatóját.   

– Minden korosztályt meg akartunk szólítani, ezért egy közös nyelvhez, a szarkasztikus humorhoz és az iróniához folyamodtunk. A közlekedésbiztonság egy olyan terület, ahol mindenkinek fel kell keltenünk a figyelmét. Ezért is tartoznak eltérő korosztályba és társadalmi csoportba a reklámfilmjeink hősei. Az alapkoncepciónk az volt, hogy milyen könnyen kalandozhatnak el a gondolataink a vezetés során, pedig ez veszélyes üzem és állandó figyelemre van szükség. Nem csak önmagunkért, hanem egymásért is felelősek vagyunk, hiszen nem vagyunk egyedül az utakon

 – emelte ki az elnök-vezérigazgató.

A november 16-án indult kampány alatt négy olyan reklámfilm látható a legnépszerűbb honlapokon és közösségi médiafelületeken, amelyeknek a hazai közlekedésbiztonsági helyzet és a közlekedési kultúra javítása a célja. 

Olyan mindennapi helyzetekre hívjuk fel a figyelmet, mint a vasúti átjárónál történő közlekedés, az autóvezetés közbeni figyelem, a megkülönböztető jelzést használó jármű azonnali elengedése és a mikromobilitási eszközök helyes használata – közölték. 

A kampánnyal kapcsolatosan a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. honlapján  és Facebook-oldalán is lehet olvasni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában