Költségvetési csalás gyanúja

2022.11.21. 18:00

Nem vesznek tudomást Cseh Katalinék botrányáról a momentumosok (videó)

A Momentum elnöke szerint Cseh Katalinéknak nincs botrányuk, a párt nem vizsgálja az ügyet. Van olyan képviselő, aki nem is hallott az esetről. A hétvégén jelent meg a hír, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatta ki a NAV a Cseh Katalin családi cégéhez köthető cégháló egyik vállalkozásának tisztségviselőjét.

Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A botránnyal tavaly nyáron jött elő az Anonymus-álarcos alak. Ezek alapján arra lehetett következtetni, hogy a céghálózat tagjai működésüket összehangolva, pályáztak uniós pénzekre és nyertek el gyanús körülmények között 4,8 milliárd forintot – írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint az ügyben már van gyanúsított is. A botrány kirobbanását követően ugyan Cseh Katalin számos alkalommal fenyegetőzött sajtóperrel, a Magyar Nemzet tudomása szerint nem történt feljelentés.

A Momentum elnöke újságírói kérdésre azt mondta, hogy nem történt törvénytelenség. Gelencsér Ferenc szerint semmilyen botrány nincs, az ügy csupán egy lejáratás.

Sebők Éva a párt országgyűlési képviselője a témában feltett kérdésre azt mondta, hogy fogalma sincs, miről van szó. Párttársa, Tóth Endre szintén arról számolt be, hogy nem tud az újabb fejleményről, de nem szeretett volna interjút adni a témában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában