Nem tanulnak a hibákból

2022.12.08. 13:10

A szankciók ártanak Európának, a magyar baloldal mégis újabbakat akar

A hétfőn bevezetett brüsszeli olajszankciók miatt kedd este hazánkban megszűnt az üzemanyagok árának korlátozása. A kormány a döntést követően úgy határozott, hogy elvonja a MOL extraprofitját, 95 százalékos adót vetett ki rá. A dollárbaloldal mindeközben támogatja a szankciókat, kiszolgálva ezzel a külföldi érdekeket – írja az Origo.

Márki-Zay Péter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Habár mára világosan látható, hogy a szankciók nem érik el a céljukat, a háború nem szűnt meg a bevezetésükkel, Európát s benne hazánkat azonban tönkreteszik, a dollárbaloldal a kezdetektől és azóta is támogatja azokat. A dollárbaloldal viselkedésében nincs semmi meglepő annak tudatában, ami ismerté vált az elmúlt hetekben a modern magyar történelem legnagyobb politikai botrányával kapcsolatban – fogalmaz az Origo. A lap emlékeztet: 

a dollárbaloldal több mint hárommilliárd forint támogatást kapott az Action for Democracy nevű szervezettől, amely egyértelműen megpróbálta befolyásolni a magyar választások eredményét.

Az Origo szerint az Egyesült Államok és a Nyugat nem titkolt célja, hogy megbuktassák az Orbán-kormányt, és egy olyan kormány vezesse Magyarországot, amely követi Brüsszel és Washington utasításait, vagyis egy szankciópárti kormányt, amely mindent megszavaz, még akkor is, ha az a magyaroknak rossz.

A guruló dollárokért cserébe tehát a baloldal azt tette, amit elvártak tőlük, és az összes szankció közül éppen azokat támogatta a leginkább, amelyeket a magyar kormány vörös vonalnak tekintett. 

A szankciók miatt kellett megszüntetni üzemanyagárstopot

A brüsszeli szankciók miatt kivezetik a benzinárstopot – jelentette be kedd este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. A rendelet kedd 23 órától lépett életbe, azóta a Mol-kutak alapján a benzin literenkénti irányadó ára 641, a dízelé 699 forint lesz.

A baloldal az ársapka eltörlését követően néhány óra leforgása alatt vett 180 fokos fordulatot: korábban folyamatosan a benzinársapka eltörlését követelték, most viszont éppen azt kifogásolják, hogy el lett törölve – mutat rá az Orgio.

Még mindig támogatnák Magyarország tönkretételét

Bohár Dániel nemrég Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben Mellár Tamást kérdezi arról, hogy még mindig a szankciók pártján áll-e, mire a baloldali politikus azt válaszolta:

Ó, igen, hogyne. Abszolút, abszolút! Teljes mértékben támogatom.

Az Origo teljes cikke ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában