Karácsonyi kísérletezgetés

2022.12.17. 13:10

Autóklub: nem engedheti meg magának Budapest, hogy lezárja az autók előtt a Lánchidat

Az autósok egy budapesti híd lezárásával körülbelül 30 ezer kilométerrel többet kénytelenek autózni.

Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Budapest nem engedheti meg magának, hogy csaknem három kilométer hosszon a Dunán ne lehessen személyautóval átkelni - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában, ahol Kovács Kázmért, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnökét kérdezték, aki azt mondta,

a közlekedéssel összefüggő problémákat mindenki megérzi, és "mindenki úgy látja, hogy túltolja az ezzel kapcsolatos elképzeléseket a főváros".

Rámutatott, a főváros a Dunán való kevés átkelési lehetőség közül venné el az egyiket. Úgy fogalmazott,

a közlekedés annyira fontos, mint a kenyér, és ha ezzel problémák adódnának, akkor sokak élete lehetetlenülne el.

Arra a kérdésre, mi történne, ha a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat is lezárnák, azt válaszolta, reméli, ez nem fog megtörténni.

Hozzátette, jelenleg hivatalosan több alternatívát is vizsgál a főváros: még a Szabadság híd lezárása is szóba jött, de a Magyar Autóklub ezt is ellenzi.

Az elnök azt mondta, bíznak abban, hogy a főváros rájön,

minden ilyen "kísérletezgetés" kontraproduktív, mert ellentmond a városzöldítési terveknek. Az autósok egy budapesti híd lezárásával körülbelül 30 ezer kilométerrel többet kénytelenek autózni

- fűzte hozzá.

A felújított Lánchidat pénteken a buszok, a taxik és a motorosok, kerékpárosok számára nyitották meg, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják. Karácsony Gergely főpolgármester az eseményen azt mondta, a híd végső forgalmi rendjéről a budapestiekkel együtt kívánnak dönteni, valódi közéleti viták lefolytatása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában