Kinevezés

2022.12.21. 17:52

Februártól Závogyán Magdolna lesz a kultúráért felelős államtitkár

Csák János miniszter február 1-jétől Závogyán Magdolnát nevezte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkárának; Hoppál Péter kormánybiztosként folytatja munkáját - tájékoztatta a tárca az MTI-t szerdán.

Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár a gyulai városháza dísztermében a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen 2017. január 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015. és 2018. között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot - közölték. 

Mint írják,

 a tárca tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-jétől kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait. 

Fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés vagy a százéves modern török államiság előtt tisztelgő magyar-török évad. 

Ezekben a szankciók okozta nehéz időkben is arra törekszik a kormány, hogy a tervezett kiemelt kulturális események hiánytalanul megvalósuljanak - áll a közleményben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában