Újabb "remek" ötlet

2022.12.09. 14:13

Guy Verhofstadt dupla pénzelvonással büntetné Magyarországot

"Az EU szuverenitása nem eladó!" - írta Twitterjén a belga EP-képviselő, aki újra bizonyította, csak addig tiszteli a másik álláspontját, amíg az egyezik az övével.

Guy Verhofstadt

Forrás: Hans Lucas/AFP

Fotó: Alexandros Michailidis

Ismét kikelt Magyarország ellen Guy Verhofstadt. 

A durva stílusáról ismert liberális EP-képviselő Twitterjén azzal a "remek ötlettel" állt elő, hogy minden egyes vétózással duplázzák meg a Magyarországtól visszatartott uniós pénzeket. "Egy vétó: 5,8 milliárd euró. Két vétó: 11,6 milliárd euró. Három vétó: 23,2 milliárd euró” 

 – fejtegette Verhofstadt, akinek posztját a Mandiner szúrta ki

A belga politikus fenyegetésnek is beillő ötlete egyébként teljesen indokolatlan, hiszen amellett, hogy a vétó joga minden uniós tagállamot megillet, Magyarország kapcsán erről szó sincs. Mint Orbán Viktor miniszterelnök nemrég kijelentette: 

"Magyarország – bilaterális alapon – kész pénzügyi segítséget nyújtani Ukrajnának. Nem vétóztunk, nem zsaroltunk. De meg akarjuk győzni az EU-tagállamokat arról, hogy nem a közös uniós adósság a megoldás"

 - idézte a kormányfőt Orbán Balázs a Facebookon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában