Fontos ügyek

2022.12.10. 10:55

Hétvégén is ülésezett a kormány – ezekről a témákról tárgyaltak

Orbán Viktor miniszterelnök szombatra kormányülést hívott össze - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Az ülés fókuszában gazdasági és energiabiztonsági ügyek, illetve a Magyarországot megillető uniós források álltak.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbról középen) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. december 10-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi oldalán summázta a szombati kormányülés témáit. 

Mint írta, 

középpontban a gazdasági és energiabiztonsági ügyek, illetve a Magyarországot megillető uniós források kérdése volt.

Emlékeztetett arra, hogy a szankciók miatt elszabadult energiaárak és a szankciós infláció egész Európát nehéz helyzetbe sodorták, ebben a helyzetben a kormány legfontosabb feladatának tekinti, hogy Magyarország elkerülje a recessziót.

Ennek érdekében a kormány támogatja a munkahelyek megőrzését, miközben a családokat árstopokkal, a rezsicsökkentés fenntartásával és nyugdíjemeléssel is védi

– közölte a Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs.

 

A miniszterek gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak. 

Néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak.   

A brüsszeli döntéshozók ahelyett, hogy változtatnának a súlyos károkat okozó politikájukon, újabb szankciókat akarnak bevezetni, tovább növelve az európai gazdaságra nehezedő terheket

- fogalmaz a közleményben a sajtófőnök.   

Hozzátette: a kormányülésen foglalkoznak a Magyarországot megillető uniós források kérdésével is. A magyar kormány és a parlament minden vállalást teljesített, amiben megállapodott az Európai Bizottsággal. A brüsszeli bürokraták újabb feltételeket támasztanak, mert Magyarországra akarják erőltetni az akaratukat a bevándorlás, a szankciók és a gender kérdésében is. Magyarország teljesíti a vállalásait, de ezekben az ügyekben a kormány nem Brüsszel, hanem a magyar emberek érdekeit képviseli - közölte Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában