Fontos feladatokat látnak el

2022.12.20. 10:22

Rétvári Bence: köszönjük a rendőrök munkáját! (videó)

Nem volt könnyű éve a magyar rendőröknek 2022 sem, akiket köszönet illet azért, hogy fenntartják Magyarország közbiztonságát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a magyar kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

Illusztráció; Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára az Észak-Macedóniába induló 77. magyar rendőri kontingens tagjainak búcsúztatásán a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2022. szeptember 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Rétvári Bence kijelentette: túl azon, hogy fenn kellett tartani Magyarország településeink közbiztonságát, emellett a déli határon egyre növekvő a migrációs nyomás, keleti szomszédunknál pedig háború dúl. Ezek pedig mind veszélyeztették Magyarország biztonságát.

„Az idei évet tíz százalékos rendőri béremeléssel kezdtük, majd februárban hathavi fegyverpénzt tudtunk kifizetni a rendőröknek. Szeptemberben minden rendőr fizetésében 116 ezer forintos emelés jelent meg, amivel meg akartuk erősíteni azt a munkát, amit a rendőrök a mindennapokban végeznek” 

– fogalmazott Rétvári Bence.

„Köszönjük a rendőröknek, hogy fenntartják Magyarország közbiztonságát” – zárta szavait az államtitkár.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában