Tragédia

2022.12.24. 12:34

Sokan meghaltak egy idősotthonban pusztító tűzben Oroszországban

Oroszországban számos idősek otthonaként funkcionáló ingatlan regisztráció nélkül működik, és így mint magánterület nincs kitéve hatósági ellenőrzéseknek.

December 24-én éjszaka tűz ütött ki egy magán idősek otthonában a szibériai Kemerovo városában, 20 ember halálát okozva

Forrás: AFP

Tűz pusztított egy idősotthonban Oroszország szibériai régiójában, 22 ember meghalt a nyomozó hatóságok szombati tájékoztatása szerint.

A tüzet a kora reggeli órákra már eloltották, és addigra a mentők is befejezték a romok tüzetes átvizsgálását - közölte az állami média és a mentőszolgálat.

A tűz teljesen kiégette a Moszkvától 3600 kilométerre keletre fekvő Kemerovo városban idősek otthonaként üzemelő, de akként nem regisztrált épület második emeletét. Oroszországban számos idősek otthonaként funkcionáló ingatlan regisztráció nélkül működik, és így mint magánterület nincs kitéve hatósági ellenőrzéseknek.

A RIA orosz hírügynökség a városi hatóságokra hivatkozva közölte, hogy feltehetően a tűzvédelmi előírások megsértése okozhatta a péntek esti katasztrófát.

Kemerovóban pusztított az utóbbi idők egyik leghalálosabb oroszországi tűzesete is: a Téli cseresznye nevű bevásárlóközpont felső szintjein kitört tűz 2018-ban 64 ember halálát okozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában